Connect with us:         

√Čnekesmad√°r.

Wirehaired vizsla dogs.

Zoldmali Valeria Szitakoto (Szita)


Szita, ze is een dochter van Zoldmali Fecske (moeder) en Furdohazi Fifi (vader)gefokt door Zsofia Miczek, Zoldmali kennel.

 • Een geweldige liefe hond met een groot knuffel gehalte, in huis is ze lief, rustig en zachtaardig en is graag bij ons op de bank. Een echte allemans vriend en lief naar kinderen. Onze kleinzoon kan heel goed met haar vinden. Buiten is ze lief naar alle honden maar loopt soms ook graag alleen langs de bosjes en veldstrookjes. Haar neus staat altijd in de wind en speurd graag naar een fazantje. Ze is heel gehoorzaam en gemakkelijk trainbaar.
  Haar jachtpassie is niks mis mee, veldwerk doet je heel graag en had bij 10 maanden al twee veldwerkcertificaten binnen. Ook hebben we met haar veel getraint op apporteer werk. Ze heeft in Hongarije haat VAV en VMV diploma's gehaald. Ze heeft daar ook geleerd hoe je met gemak achter een eens aan kan stuberen. Helaas vind ze de laatste tijd de SJP proeven saai en is ze een eigenwijse tante die dan haar staart in de lucht gooit, Ze heeft een aantal KNJV C diploma's binnen maar net niet de B terwijl de VMV proef zwaarder is dan de SJP B. Ook is ze op diverse jachte mee geweest en jacht ze graag voor de voet. Al met al een hele gewichtige sociale lieve hond.

  Show:
 • Vizsla clubdag was ze veel belovend.
  Kampienschap clubmatch 2017 was ze Uitmuntend
  German winnershow 2017 8 november 2e plaats met zeer goed
  German winnershow 2017 9 november zeer goed
  Dogschow Bleiswijk 2018 1e plaats met uitmuntend en CACIB en reserve CAC
 •   
 • Jacht:

Veldwerk jeugd 11 april 2018 Nederlandse Vereniging Langhaar 1e plaats zeer goed
Veldwerk jeugd 20 september 2017 Weimarse staande club, goed

Hongaarse proefen VAV en de VMV

diverse SJP C

Diverse keren geregeld mee op jacht

Ondertussen ook druk bezig met Zweet werk opleiding.

Zoldmali Vicor

Tekst Vicor en foto's komen zeer snel er aan. Eerst Szita op deze nieuwe site