Connect with us:         

√Čnekesmad√°r.

Wirehaired vizsla dogs.

Welkom bij Énekesmadár.

Wij zijn Laura en Hans Vogelzang.

In het vere verleden zijn we begonnen met 2 Labrador retrievers (Tara en Balou) en al gauw waren we druk bezig in de jachthonden sport en gingen geregeld mee op jacht met de plaatselijke jagers, Een nieuwe passie voor honden sport was geboren.

Ondertussen is Hans ook druk bezig geweest als honden instructeur bij de Utrechtse Rashonden Vereninging in Utrecht en heeft ook een aantal honden getraint bij de Koninklijke Nederlandse Politie honden vereniging.

Tijdens een honde show met 1 van onze Labradors kwamen we incontact met de Vizsla draadhaar (Drótszörü Magyar Vizsla) het was liefde op het eerste gezicht. Na grondig onderzoek en gesprekken met Vizsla liefhebbers hebben we een Vizsla reu (Janozs) in huis genomen. Helaas en pijn in ons hart hebben we deze geweldige hond maar een paar jaar van mogen genieten. Na deze reu hebben we een teefje (Kyra) uit Schotland terug geimporteerd naar Nederland. Met haar hebben we 1 nestje kunnen en mogen fokken en hebben een broer en zus aangehouden. (Myklos en Lanney) deze hebben we 14 jaar in volle gezondheid in huis gehad. Toen ze van ouderdom waren overleden hebben wij besloten. We willen geen pijn en verdriet meer van afscheid nemen van onze trouwe honden.
Maar, wij kunnen niet zonder honden en al gauw hadden we een betrouwbare adres gevonden in Hongarije, Szofia Miczek Zoldmali kennel. We hebben daar een mooi teefje vandaan gehaald Onze Valeria Szitakoto Zoldmali haar roepnaam Szita. Met haar zijn we al aantal jaren druk op pad geweest, trainen en jacht. Laura is meer van teefjes en ik meer van de reun dus al snel kwam een nieuwe reu in huis, onze Vicor Zoldmali.

Als je de Vizsla hebt leren kennen weet je dat het een zeer liefdevol, ongelofelijk intelligent en leergierig ras is.

Een Hongaars gezegde zegt: “Een mooie Vizsla moet goed zijn en een goede Vizsla moet mooi zijn”.

Dit is als fokker ons streven met als doel dit geweldige ras gezond te houden. En hun werk passie en liefde in stand te houden.